Consumentenrecht

image_pdfimage_print

Consumentenrecht

Iedereen is een  consument, particulier & consumentenrecht

 

Welk beroep u uitoefent, wat u doet, waar u ook woont. Dat doet allemaal niet ter zake. Iedereen is een particulier. Een particulier persoon is een persoon die handelt als een natuurlijk persoon en vertegenwoordigt zich zelf of een ander natuurlijk persoon. Ook al heeft u een eigen zaak, op het moment dat u bijvoorbeeld een fiets voor eigen gebruik aanschaft in een fietsenwinkel, dan handelt u als particulier.

De reden dat onderscheid wordt gemaakt tussen particulieren en niet-particulieren is dat er andere wet- en regelgeving voor de afzonderlijke groepen kunnen gelden. Zoals bijvoorbeeld het consumentenrecht, koop op afstand e.d. (Let wel dat niet elke particulier een consument is, elke consument is wel een particulier). Maar ook bijvoorbeeld zorgplicht van banken, verzekeraars en adviseurs.

De wetgever vindt dat een particulier persoon een bijzondere positie inneemt. Een particulier persoon wordt door de wetgever in algemeen goed beschermd. Bijvoorbeeld tegen impuls aankopen via internet, door een wettelijke bedenktijd van 14 dagen, tegen oneerlijke handelspraktijken, tegen verkeerde adviezen en ga zo maar door. Let wel deze regels alleen gelden tussen professionele partijen en particuliere afnemers en niet tussen particulieren onderling.

In een groot aantal rechtsgebieden kunnen wij u goed van dienst zijn. In welke rechtsgebieden wij actief adviseren en u goed van dienst kunnen zijn, kunt u verder op de website lezen.

 

 

Contact gegevens:

Grote Kerkstraat 24

8861 EJ Harlingen

Tel. 0517-434455

info@vechtvooruwrecht.nl www.vechtvooruwrecht.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.