Verstandig scheiden is een win win situatie in een verliessituatie

image_pdfimage_print

Verstandig scheiden is een win win situatie in een verliessituatie

Echtscheiding Harlingen

In vrijwel alle gevallen trouwen mensen met elkaar omdat ze van elkaar houden. De gehuwden hebben een gezamenlijke doel, iets goeds met elkaar opbouwen en veelal te zorgen voor gezinsuitbreiding. Na verloop van tijd, ontdekt een aantal echtparen dat ze toch niet goed bij elkaar passen. Soms is één partner tot die conclusie gekomen en soms zijn dat de beide partners. Wie van de partners het initiatief neemt om te komen tot echtscheiding, het is verstandig dat de andere partner meewerkt om te komen tot echtscheiding. en niet tot een vechtscheiding.

Emoties zijn soms moeilijk bestuurbaar, echter met reden en verstand kan er veel voor elkaar worden gemaakt. Het is ook logisch dat partners zo met elkaar omgaan. Het gezamenlijke doel tijdens het huwelijk was immers iets goed met elkaar opbouwen. Dan zou het gezamenlijke doel na de scheiding ook moeten zijn, het opgebouwde vermogen zou goed mogelijk met elkaar verdelen. Zeker in het geval er sprake is van kinderen. Kinderen moeten zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de gevolgen van een echtscheiding en daar kunnen de ouders voor zorgen.

Het scheelt ook enorm in de kosten als partners het met elkaar eens kunnen worden. Er kan een echtscheidingsconvenant worden opgesteld waarin alle afspraken en verdeling van het vermogen worden vastgelegd, de hoogte en duur van alimentatie e.d. In het ouderschapsplan worden alle afspraken vastgelegd betreffende de omgang met de kinderen. Het verzoek tot echtscheiding kan door een gezamenlijke advocaat worden ingediend. De advocaat controleert of de verdeling redelijk is en in evenwicht is. De rechter zal de verdeling toetsen aan redelijkheid en evenwicht.

Op deze manier kunnen partners goed uit elkaar, en op een goede manier met elkaar blijven kunnen omgaan. Tijdens het huwelijk gunde partners elkaar het beste. Waarom zouden de partners dat na de echtscheiding elkaar niet blijven gunnen. Geen stress bij elkaar en geen stress bij de kinderen. Het is voor alle partijen een win win situatie in wat het eerst lijkt een verliessituatie.

Ik kan de partners die het met elkaar eens zijn goed van dienst zijn bij het opstellen van het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan. Tevens kan ik als financieel adviseur goed de financiële gevolgen in kaart brengen, zodat we deze gevolgen meteen kunnen uitwerken in het convenant. Op deze manier besparen partners veel kosten. De juridische en financiële kennis is al aanwezig. We laten het convenant controleren door de advocaat, waardoor die kosten ook laag blijven.

Met zijn allen kunnen we de nare gevolgen van echtscheiding beperkt houden.

Rob Wilbrink, 10 januari 2016

Geplaatst in Echtscheiding en alimentatie en getagd met , , , , , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.